Kim & You

Korean Dinner Service

         


Het is lastig uit te leggen wat Koreaans eten precies inhoudt. De belangrijkste aspecten van de Koreaanse keuken zijn, dat alle producten die in de gerechten worden verwerkt, vers zijn en dat de Koreaanse keuken als erg smaakvol en gezond wordt beschouwd.

In de Koreaanse keuken zijn veel kenmerkende ingrediënten die vaak terugkomen.

 
De sojaboon: hiervan worden veel producten gemaakt, zoals bonenpasta, tofu, sojasaus, vegetarische producten etc.

Tofu: is een product van de sojaboon. De zurige smaak is een kenmerkende eigenschap. In Korea dient tofu voornamelijk als vleesvervanger.Tofu kent vele variaties. Voor de Korean Dinner Service zijn er enkele beschikbaar.Tofu kan als vegetarisch product overal aan toegevoegd worden.Zeewier: Er zijn verschillende vormen van eetbaar zeewier, de droge vorm in dunne vellen, heten Nori. De geroosterde versie kun je zo eten. Vaak doet men een klontje rijst in het Nori blad om zo een klein eetbaar hapje te maken. Van de ongeroosterde versie wordt Sushi of Kimbap gemaakt. De rauwe variant van zeewier, lijkt veel op spinazie, deze wordt voorzien van enkele kruiden en in de diepvries bewaard.Knoflook: is een veel gebruikt product in Koreaans eten.


Sesamolie en sesamzaad:
wordt veelal
gebruikt voor de smaakverfijning en de garnering van gerechten. Sesamzaad vind je bijna overal terug in Koreaanse gerechten.

Lente-ui: is onmisbaar in de Koreaanse keuken, er worden o.a. sauzen van gemaakt en in vele gerechten is het een zeer belangrijke schakel. 

           

 


Kimchi: een zeer bekend  nationaal gerecht in Korea. Kimchi wordt gemaakt van gefermenteerde Chinese kool met o.a. pepper flakes. Kimchi is erg lang houdbaar door het fermentatie proces en het kan dus ook maanden, zelfs jarenlang bewaard
worden. Kimchi wordt vaak gegeten als bij-gerecht. Voordat de winterperiode begint in Korea, slaan Koreanen dit in grote getale op, om de hele winter te zijn voorzien van Kimchi.


Versheid is erg belangrijk voor Koreaanse gerechten. Het is dan ook belangrijk dat het eten ter plekke wordt bereid.. Koreanen laten dat zien door sommige producten vers op te dienen. Daarom worden in de Koreaanse keuken ook vaak levende producten gebruikt. Onze service maakt hier echter geen gebruik van.

Vroeger at men in Korea voornamelijk groenten. Vlees was een luxe product, maar dit is de afgelopen 20 jaar erg veranderd. Tegenwoordig gebruikt men de grill-methode op een Koreaanse barbeque, voor het bereiden van vlees en vis. Heel populair is dan ook Bulgogi (gegrild vlees) en Galbi (sparerib).

Bij Koreaanse hoofdgerechten gebruikt men altijd bijgerechten. Er is een grote variatie aan bijgerechten en Kimchi is hier bijvoorbeeld één van. De bijgerechten worden voornamelijk koud opgediend en zijn (lang) houdbaar. Bijgerechten bestaan vaak uit groenten, tofu, ei-gerechten, soepen, aardappel en rauwkost.

Omdat lang niet iedereen van pittig eten houdt, passen wij ons volledig aan, aan de wensen van u als klant.